У ЗСУ повідомили про зміну тактики росіян у районі Авдіївки

Читать на русском
Окупанти не залишають спроб захопити Авдіївку. З цією метою ворог активізував атаки на північ від міста і почав частіше застосовувати бойову авіацію.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Окупанти не залишають спроб захопити Авдіївку. З цією метою ворог активізував атаки на північ від міста і почав частіше застосовувати бойову авіацію.

Такими даними поділився речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

У ЗСУ розповіли, скільки бійців російські війська тримають у районі АвдіївкиУ ЗСУ розповіли, скільки російських військових перебуває у районі Авдіївки Донецької області станом на 14 січня.

Він розповів, що росіяни змінили тактику під Авдіївкою і тепер використовують у своїх атаках меншу кількість бронетехніки.

«Зараз йде два танки та дві-три одиниці БМП або МТ-ЛБ, на яких сидить десант ворога для прискорення. Тому що коли піхота йде довго пішки, наші FPV-дрони вибивають їх ще по дорозі. А застосовуючи таку тактику з технікою, ворог намагається якнайшвидше підкинути піхоту на передній край», – пояснив Штупун.

Спікер ЗСУ додав, що загалом ситуація під Авдіївкою залишається складною.

«Минулої доби відбито 27 атак ворога в районах Новокалинового, Новобахмутівки та Авдіївки та ще 17 атак біля Первомайського та Невельського. Досить гаряча у нас ситуація на Авдіївському напрямі», – резюмував він.

Нагадаємо, нещодавно в ОВА повідомили, що окупанти скинули на Авдіївку в січні близько 250 авіабомб.

Раніше в Силах оборони оцінили ймовірність оточення Авдіївки та розповіли про щоденні втрати ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: