У ЗСУ розповіли, скільки бійців російські війська тримають у районі Авдіївки

Читать на русском
Російські війська станом на 14 січня тримають у районі Авдіївки Донецької області близько 40 тисяч солдатів.
glavcom.ua

Російські війська станом на 14 січня тримають у районі Авдіївки Донецької області близько 40 тисяч солдатів.

Про це розповів речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в етері телемарафону.

За його словами, кількість окупаційних військ біля Авдіївки не змінилося, наразі там перебуває близько 40 тисяч солдатів армії рф.

«Десь приблизно ворог тримає одну й ту саму кількість особового складу. Техніку застосовує з глибини, тобто старається її не тримати на передовій, тому що її майже одразу наші воїни знищують. А піхота ховається по окопах. На Авдіївському напрямку – це приблизно 40 тисяч», – заявив він.

Також Штупун розповів, що на Таврійському напрямку ворог за добу, 13 січня, втратив 437 бійців, а також 60 одиниць військової техніки, зокрема:

  • танк,
  • 11 бронемашин,
  • 10 артилерійських систем,
  • зенітний комплекс «ТОР».

При цьому російські загарбники продовжують активно використовувати безпілотники на фронті. Вчора українським оборонцям вдалося знешкодити 27 ворожих дронів.

Нагадаємо, наразі окупанти зосередили близько 10 тисяч бійців біля Кринок Херсонської області, щоб спробувати вибити звідти ЗСУ.

До слова, ні українські, ні російські війська не можуть проводити наступальні операції через щільність мінних полів та інтенсивне застосування дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: