У ряді областей потеплішає та пройдуть дощі

Читать на русском
Синоптики спрогнозували, що в Україні завтра, 16 січня, потеплішає і місцями пройдуть дощі.
Колаж 24 каналу

З завтрашнього дня в Україні морози зміняться потеплінням, синоптики прогнозують дощ і мокрий сніг.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Небезпечно близько до межі глобального потепління: 2023 рік визнаний найспекотнішим за всю історію спостережень2023 рік офіційно визнаний найспекотнішим за всю історію спостережень. Він був приблизно на 1,48 градусів за Цельсієм теплішим порівняно з доіндустріальним періодом.

Так, у ніч на 16 січня дощ та мокрий сніг прогнозується у Донецькій та Луганській областях та південній частині України. Температура в цих регіонах становитиме вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 2-7° тепла.

У центральних, Харківській, Сумській областях завтра очікується сніг, удень з дощем, ожеледиця, налипання мокрого снігу, температура вночі та вдень - від 3° морозу до 2° тепла.

На решті території місцями невеликий сніг, температура 3-8° морозу, вдень 0-5° морозу. На дорогах ожеледиця.

У Києві у вівторок, 16 січня, місцями невеликий сніг, на дорогах ожеледь.

У середу, 17 січня, - без опадів, лише у Карпатах, удень та на Закарпатті невеликий сніг.

На дорогах ожеледиця. Вдень очікується 1-6° морозу, у північних, північно-східних областях 4-9° морозу, у південних областях та на Закарпатті - від 3° морозу до 2° тепла (у Криму 1-6° тепла).

Нагадаємо, Укренерго минулого тижня зафіксував новий рекорд споживання електрики на тлі похолодання. Сьогодні в Укренерго оцінили стан енергосистеми після морозних вихідних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: