По всій Україні оголосили жовтий рівень небезпеки через ожеледицю

Читать на русском
Сьогодні у всіх регіонах підвищений рівень небезпеки через сильну ожеледицю 11 січня мороз ослабне, але ожеледиця збережеться.
ukrinform.ua

У всіх областях України 10 січня спостерігається підвищений рівень небезпеки через сильну ожеледицю на дорогах. Проте вже 11 січня мороз ослабне.

Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Небезпечно близько до межі глобального потепління: 2023 рік визнаний найспекотнішим за всю історію спостережень2023 рік офіційно визнаний найспекотнішим за всю історію спостережень. Він був приблизно на 1,48 градусів за Цельсієм теплішим порівняно з доіндустріальним періодом.

«10 січня на дорогах України ожеледиця (I рівень небезпеки, жовтий)», – сказано в повідомленні.

За прогнозом синоптиків, 11 січня мороз ослабне, місцями очікується невеликий сніг, уночі у більшості західних, Вінницькій, Одеській та Миколаївській областях – без опадів, проте на дорогах також буде ожеледиця.

Температура вночі 2-7° морозу, у західних областях місцями 8-13°; вдень 0-5° морозу, у південній частині країни місцями 0-3° тепла; у Карпатах вночі 10-15°, вдень 4-9° морозу.

У Києві 11 січня – невеликий сніг, на дорогах ожеледиця.

У п'ятницю, 12 січня, вночі невеликий, у південно-східній частині помірний сніг, вдень без опадів. На дорогах країни ожеледиця. Вітер північно-західний із переходом на південно-східний, 7-12 м/с.

Нагадаємо, в Україні розпочав роботу цілодобовий штаб із ліквідації наслідків негоди. Також цього тижня через негоду були відключення світла у 10 областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: