Румунські фермери та аграрії заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною

Читать на русском
У суботу, 13 січня, румунські фермери та аграрії заблокували рух вантажівок на ПП Сірет - Порубне. Причини та орієнтовна тривалість блокування невідомі.
Укрінформ

Румунські фермери та аграрії розпочали блокувати рух вантажівок у пункті пропуску «Сірет». Причини та орієнтовна тривалість блокування невідомі.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

Сьогодні стало відомо, що на території Румунії фермери та аграрії розпочали блокувати рух вантажних автомобілів через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Сірет». Наразі причини та орієнтовна тривалість акції невідомі.

«Учасники цих дій знаходяться на певній віддаленості від кордону на автошляху, який веде до пункту пропуску. Ускладнення руху може бути в обох напрямках», – попереджають прикордонники.

Українська сторона наразі взаємодіє з румунськими колегами щодо подальших пропускних операцій для вантажівок.

За наявною інформацією значної черги з вантажних транспортних засобів на території Румунії в напрямку України поки немає. Пропуск легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснюється у звичайному режимі.

Нагадаємо, 6 січня уряд Польщі підписав з фермерами угоду про припинення блокади пункту пропуску «Медика–Шегині».

Раніше повідомлялося, скільки втратив держбюджет України через блокаду кордону з Польщею.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: