Прикордонники розповіли про ситуацію на заблокованих КПП на кордоні з Польщею

Читать на русском
Польські перевізники продовжують блокувати три напрямки на кордоні, у черзі 850 вантажівок.
Укрінформ

Через блокаду кордону польськими перевізниками в Україну не можуть потрапити 850 вантажних машин. Найменше вантажівок навпроти пункту пропуску «Ягодин».

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону 13 січня.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

За його словами, станом на ранок 13 січня польські перевізники продовжують блокуватися три КПП: Ягодин–Дорогуськ, Рава–Руська, Краковець–Корчева.

Протестувальники ускладнюють рух лише для вантажних авто. Згідно з інформацією від польських прикордонників, у чергах на території Польщі у бік України перебуває близько 850 фур, найменше навпроти ПП Ягодин – приблизно 170 вантажівок.

«Більш менш активний рух продовжуємо відзначати в напрямку ПП «Краковець» і найменший у напрямку «Ягодин-Дорогуськ», незважаючи на те, що це найбільший інфраструктурний об'єкт, який за добу може пропускати десь 1200-1400 вантажівок в обидві сторони. Натомість у середньому тут пропускають за добу десь 100-150 вантажівок», – розповів речник ДПСУ.

Нагадаємо, 6 січня уряд Польщі підписав угоду з протестувальниками на КПП «Шегині-Медика». Після цього черга з вантажівок трохи поменшала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: