ВРП відсторонила обвинуваченого одеського суддю до кінця слухання справи

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган вирішив підтримати клопотання керівника САП про відсторонення обвинуваченого судді.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Приморського районного суду міста Одеси Іллю Лонського від здійснення правосуддя до кінця розгляду його справи. Суддю обвинувачують у підбуренні до дачі хабаря та шахрайстві.

Таке рішення 9 січня ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: задовольнити клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка задовольнити. Тимчасово відсторонити суддю Приморського районного суду міста Одеси Іллю Лонського від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням Лонського у вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України», – йдеться в рішенні.

За таке рішення проголосували всі 17 присутніх членів ВРП.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу одеського судді Іллі Лонського та адвоката Євгена Берестового про одержання 2000 доларів неправомірної вигоди. За версією обвинувачення, адвокат вимагав указані кошти у військовослужбовця за начебто сприяння в ухваленні суддею Приморського райсуду Одеси позитивного рішення у справі.

У ході подальшого розслідування встановлено, що для реалізації свого злочинного плану адвокат залучив суддю Приморського райсуду Одеси Іллю Лонського. Відповідно до узгоджених дій адвокат мав підбурити військовослужбовця до надання неправомірної вигоди за ухвалення позитивного рішення в адміністративній справі іншій судді цього ж суду, одержати неправомірну вигоду та передати її частину вказаному судді-спільнику. Крім того, адвокат повідомив суддю про можливість заволодіння частиною одержаних від особи коштів, наданих для передачі судді. Справу призначили до розгляду по суті у Вищому антикорупційному суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: