Справа депутата Одеської облради: двом фігурантам обрали запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про обрання підозрюваним запобіжного заходу у справі місцевого депутата.
Микола Дерев'янкофото: Думська

Вищий антикорупційний суд відправив під нічний домашній арешт колишнього голову Цебриківської селищної ради Одеської області Володимира Барнасевича у межах справи депутата Одеської обласної ради від фракції «Європейська солідарність» Миколи Дерев'янка.

Таке рішення 27 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати відносно підозрюваного (Барнасевича – ред.) запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло у період доби з 22:00 до 06:00, за винятком необхідності отримання медичної допомоги, необхідності прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, на строк 1 місяць, тобто, до 27.01.2024, включно з обов'язком прибувати за кожною вимогою», – йдеться в рішенні.

Також він зобов'язаний: прибувати до визначеної службової особи із встановленою періодичністю; не відлучатися із смт Цебрикове Роздільнянського району Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні та іншими особами, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Крім того, суд відпустив під особисте зобов'язання директора ТОВ «Укрмежбуд» Володимира Герасимчука. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати до визначеної службової особи із встановленою періодичністю; не відлучатися із Одеси без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні та іншими особами; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти. Термін дії обов'язків – до 27 лютого включно.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи депутата Дерев'янка. За версією слідства, у 2020 році депутат Одеської облради Микола Дерев'янко організував укладання тодішнім головою Цебриківської селищної ради Володимиром Барнасевичем низки договорів підряду з підконтрольним йому ТОВ «Укрмежбуд» на виконання робіт з облаштування вуличного освітлення в обхід тендерних процедур, поза конкурентним полем.

Учасники змови штучно розділили предмет закупівлі на частини (окремі вулиці населеного пункту), кожна з яких за вартістю робіт не перевищувала 1,5 млн грн, що дозволило замовнику укласти договори з підконтрольним депутату товариством без застосування електронної системи закупівель. Це надало можливість підряднику включити до договірної ціни світильники вуличного освітлення за цінами, умисно завищеними у понад 6 разів. Внаслідок таких дій державі заподіяно 6 млн грн збитків.

Згодом, депутат Одеської обласної ради організовував підроблення актів приймання виконаних будівельних робіт, до яких було включено неправдиві відомості щодо понесених витрат, що стало підставою для зайвого перерахування на рахунок підрядника бюджетних коштів у сумі 6 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: