НАБУ завершило розслідувати справу депутата Одеської облради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили досудове слідство за підозрою одеського депутата у зловживаннях.
фото: Думська

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою депутата Одеської обласної ради від фракції «Європейська солідарність» Миколи Дерев'янка в організації зловживань на 6 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба САП.

В органі не вказують прізвище політика, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Дерев'янка.

«13 листопада 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно чинного депутата Одеської обласної ради, який підозрюється в організації зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службового підроблення, що завдало бюджету 6 млн грн збитків. Наразі детективами НАБУ за дорученням прокурора САП відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

Також у справі підозрюють колишнього голову Цебриківської селищної ради Володимира Барнасевича та директора ТОВ «Укрмежбуд» Володимира Герасимчука.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2020 році депутат Одеської облради Микола Дерев'янко організував укладання тодішнім головою Цебриківської селищної ради Володимиром Барнасевичем низки договорів підряду з підконтрольним йому ТОВ «Укрмежбуд» на виконання робіт з облаштування вуличного освітлення в обхід тендерних процедур, поза конкурентним полем.

Учасники змови штучно розділили предмет закупівлі на частини (окремі вулиці населеного пункту), кожна з яких за вартістю робіт не перевищувала 1,5 млн грн, що дозволило замовнику укласти договори з підконтрольним депутату товариством без застосування електронної системи закупівель. Це надало можливість підряднику включити до договірної ціни світильники вуличного освітлення за цінами, умисно завищеними у понад 6 разів. Внаслідок таких дій державі заподіяно 6 млн грн збитків.

Згодом, депутат Одеської обласної ради організовував підроблення актів приймання виконаних будівельних робіт, до яких було включено неправдиві відомості щодо понесених витрат, що стало підставою для зайвого перерахування на рахунок підрядника бюджетних коштів у сумі 6 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: