Майже 30 українцям відмовили в евакуації із Сектора Гази через співпрацю з ХАМАС – посол

Читать на русском
Йдеться про тих, які зокрема не захотіли виїжджати раніше. Він зазначив, що всі охочі могли евакуюватися більше ніж один раз.
Фото: Посольство України

Служби безпеки Ізраїлю та Єгипту відмовилися надати дозвіл на евакуацію для 29 громадян України через їх співпрацю із угрупованням ХАМАС.

Про це розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук у коментарі виданню hromadske.

Згідно з його словами, кількість громадян України, які залишилися у Секторі Гази, більша, ніж 29. Йдеться про тих, які зокрема не захотіли виїжджати раніше. Він зазначив, що всі охочі могли евакуюватися більше ніж один раз.

«Ми ж не можемо примусово їх звідти витягнути. Ми вмовляли людей виїхати, але не всі погодились з різних причин. У когось літні батьки, комусь чоловіку не дозволили. Ці 29 громадян – це все чоловіки, які співпрацювали з ХАМАСом у той чи інший спосіб», – зазначив Корнійчук.

Посол додає, що українська сторона боролася за кожного свого громадянина. Для частини українців було погоджене проведення додаткових заходів безпеки під час їхнього перебування в Єгипті, щоб далі відпустити.

Як зазначається, в України, як і у всіх країн-партнерів, така сама ситуація: загальний відсоток тих, кому не дозволено виїхати, не більше 7 %.

«Комусь повезло менше, тобто, мабуть, щодо них є більше доказів про їхню співпрацю з ХАМАС. Але рано чи пізно ця ситуація розвʼяжеться, війна не буде нескінченною», - підсумував він.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року із Сектору Газа евакуювали нову групу українців. Загалом за весь час евакуації вдалося вивезти 315 осіб. Вже тоді стало відомо, що деяким українцям відмовили у виїзді.

Також ми повідомляли, що Ізраїль продовжив для українців термін перебування у країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: