Посол розповів, скільки ще українців хочуть евакуюватись з Гази

Читать на русском
З моменту припинення бойових дій та успішного першого етапу евакуації з Ізраїлю надійшло ще 146 звернень від українців.
Фото: ГУР МО України

МЗС України отримало ще майже 150 звернень від своїх громадян, які бажають евакуюватися із Сектору Газа. Загалом із початку евакуації вже вивезли 259 українців, хоча дозвіл на виїзд отримали значно більше.

На цьому наголосив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону 1 грудня.

Ізраїль та ХАМАС продовжили тимчасове перемир'я ще на день – ЗМІІзраїль та ХАМАС домовилися продовжити перемир'я ще на один день. Тобто режим припинення вогню триватиме вісім днів.

«Ми отримали 329 дозволів на наших громадян від ізраїльтян та єгиптян. Нам вдалося вивезти 259 осіб, із них 172 вже перебувають в Україні. Інші вирішили залишитися в Єгипті або виїхати в Європу самостійно», – зазначив він.

За словами Корнійчука, з моменту припинення бойових дій та успішного етапу евакуації надійшло додатково ще 146 звернень громадян. Серед бажаючих – абсолютна більшість жінок та дітей.

«Ось я назвав 146 осіб і з них нових громадян, які раніше не подавалися на евакуацію, всього 54. Жінок та дітей серед них понад 110», – сказав посол.

Корнійчук додав, що наразі головне завдання – максимально швидке отримання нового дозволу та вивезення цих людей на територію Єгипту.

За його словами, загалом у секторі Газа може залишатися до 500 українців.

Нагадаємо, у листопаді Україна евакуювала одразу кілька груп українців. Також повідомлялося, що з Гази евакуювалася рекордна за час війни кількість іноземців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: