Скільки українців загинули або травмувалися через російські міни: дані МВС

Читать на русском
Найбільше постраждалих від російських мін – у Харківській, Херсонській та Миколаївській областях.
facebook.com/mvs.gov.ua

З початку повномасштабного вторгнення росії понад 887 українців постраждали внаслідок вибухів на вибухонебезпечних предметах.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко сьогодні, 11 січня, у Telegram.

Протипіхотні міни: скільки жертв в Україні та світіУкраїна стала другою після Сирії країною за кількістю жертв протипіхотних мін. Докладніше про ситуацію з мінами у світі в 2022 році – на інфографіці.

Так, за даними МВС, майже за два роки 887 610 осіб зазнали травм, 277 загинули під час підриву на мінах та інших вибухонебезпечних предметах, залишених в Україні росіянами. Серед загиблих від мін – 14 дітей.

Найбільше постраждалих – у Харківській, Херсонській та Миколаївській областях.

«Саперні підрозділи органів системи МВС працюють безперервно, щоб якнайшвидше очистити українську землю. Вже знешкоджено майже 755 тисяч вибухонебезпечних предметів. Але близько третини території України досі залишається забрудненою», – йдеться у повідомленні.

Міністр нагадав, що не можна в жодному разі наближатися до підозрілих знахідок і чіпати їх. Потрібно терміново повідомляти про них до ДСНС чи поліції.

Нагадаємо, Туреччина, Болгарія та Румунія підпишуть угоду про спільне розмінування Чорного моря. Раніше повідомлялося, яку суму Україна вже залучила до гуманітарного розмінування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: