У Генштабі розповіли, де за добу відбили найбільше атак ворога

Читать на русском
Українські військові відбили нові атаки росіян на Авдіївському, Лиманському, Бахмутському та Куп'янському напрямках.
Генштаб ЗСУ

Протягом доби на лінії фронту відбулося 64 бойові зіткнення. Українські військові відбили 21 ворожу атаку на Авдіївському напрямку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ увечері 9 січня.

Залужний про оборону Авдіївки: Якщо сил недостатньо – краще зберегти людей, а вже потім відвоюватиГоловнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прокоментував ситуацію в Авдіївці. Він допустив відхід українських військ із міста та закликав політиків не робити шоу з кризових ситуацій.

«На Авдіївському напрямку, наші захисники відбили 10 атак ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще 11 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення», – йдеться у зведенні.

Також на Лиманському напрямку наші захисники відбили 4 атаки ворога в районах східніше Тернів та Веселого Донецької області, 3 атаки противника в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області на Бахмутському напрямку та одну атаку в районі Старомайорського Донецької області на Шахтарському напрямку.

Окрім цього, Сили оборони відбили 4 атаки противника в районі Синьківки Харківської області на Куп'янському напрямку.

У свою чергу ворог 14 разів безуспішно намагався прорвати оборону військ ЗСУ в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області на Мар'їнському напрямку, а також здійснили 9 безуспішних штурмових дій на лівобережжі Дніпра.

Нагадаємо, міністр оборони Рустем Умєров разом із Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом Валерієм Залужним та начальником Генерального штабу генерал-лейтенантом Сергієм Шапталою відвідали позиції ЗСУ в районі Куп'янська. Там знову поновилися штурми росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: