ВАКС продовжив обов'язки підозрюваному ексголові Гатного

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії обов'язків колишньому Гатненському сільському голові.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 28 лютого строк дії обов'язків, покладених на колишнього голову Гатненської сільської ради Київської області Броніслава Корицького. НАБУ і САП підозрюють його разом із харківським підприємцем Олександром Протасом у співорганізації заволодіння 27,3 млн грн на будівництві дитячого садку в Гатному.

Таке рішення 28 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС продовжив арешт Корицького, але зменшив йому заставу до 2,68 млн грн. Ці кошти внесли і підозрюваний вийшов з-під варти. На нього поклали низку обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання задовольнити. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Корицького – ред.), у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали – два місяці, до 28 лютого 2024 року включно, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 28 лютого строк дії обов'язків, покладених на Протаса. В нього такий самий перелік обов'язків, а також заборонено відлучатися за межі Київської області без дозволу.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили п'ятьох осіб у заволодінні 27,3 млн грн на будівництві дошкільного навчального закладу у Гатному. Серед підозрюваних є колишній сільський голова Броніслав Корицький.

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: