У ЗСУ спростували переміщення нового великого десантного корабля окупантів до Криму

Читать на русском
Інформація про переміщення російськими окупантами великого десантного корабля з Новоросійська до Криму є помилковою, заявили у ВМС ЗСУ.
Фото: Мінобороны росії / Facebook

Інформація про переміщення російського великого десантного корабля проєкту 11711 «Іван Грен» в бухту окупованого Севастополя не відповідає дійсності.

Про це заявив речник Військо-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

«З позиції Військово-морських Сил можу зазначити, що дана інформація не відповідає дійсності. Корабель цього проєкту, конкретно «Петр Моргунов» перебуває в іншій частині Чорного моря. Що тим не менш не означає, що їхні плани можуть змінитися. Станом на зараз вони розуміють, що перебувати у бухтах Севастополя, Феодосії або Керчі, для них є небезпечним», – розповів Плетенчук.

За його словами, найімовірніше, окупанти зараз «використовують ці кораблі як плавучі склади, намагаючись таким чином роззосередити і вберегти».

«Ніяких «підготовок до висадки десанту» з цих одиниць так само не передбачається», – зауважив Плетенчук.

Нагадаємо, 7 січня повідомлялося, що російські окупанти, ймовірно, перекинули в тимчасово окупований Севастополь новий великий десантний корабель.

Крім того, 4 січня ЗСУ знищили в тимчасово окупованому Криму склади боєприпасів російських загарбників, а також уразили позиції радіолокаційних станцій. Розвідники розповіли деталі та опублікували супутниковий знімок.

Тим часом, ворог укріплює Кримський міст від повітряних і морських атак. Для цього ворог використовує міни-пастки і димові завіси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: