Корупція на Волинській митниці: підозрюваному організатору продовжили арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного організатора.
Олександр Громико з адвокатомфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 березня строк тримання під вартою колишнього працівника Служби безпеки України Олександра Громика, але зменшив йому заставу з 80 до 60 млн грн. НАБУ і САП підозрюють його у створенні злочинної організації на Волинській митниці.

Таке рішення 2 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд заарештував організатора і керівника злочинної організації експрацівника СБУ Олександра Громика. Альтернативою йому визначили 80,052 млн грн застави. Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити арешт ще на два місяці.

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою, застосований до підозрюваного (Громика – ред.), на строк 60 днів, до 1 березня 2024 року включно, але в межах строку досудового розслідування. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 20 000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 60 460 000 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: