Контрабанда на митниці: ВАКС відмовився переглядати арешт фігуранта

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився розглядати клопотання про зміну запобіжного заходу фігуранту справи про корупцію на митниці.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився переглядати арешт Володимира Борисевича, якого НАБУ і САП підозрюють в участі у злочинній організації на Волинський митниці Державної митної служби.

Таке рішення 13 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Борисевича з альтернативою 4,026 млн грн застави. Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін. Захисник підозрюваного подав клопотання про зміну запобіжного заходу, проте суд відмовився його розглядати, оскільки клопотання подане раніше 30 днів з дня постановлення попередньої ухвали.

«Клопотання адвоката, який діє в інтересах підозрюваного (Борисевича – ред.), про зміну запобіжного заходу, застосованого відносно підозрюваного у кримінальному провадженні, залишити без розгляду», – йдеться в рішенні.

Раніше суд заарештував організатора і керівника злочинної організації експрацівника СБУ Олександра Громика.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: