Корупція на митниці: готівку експрацівника СБУ заарештували

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила в силі арешт готівкових коштів, вилучених під час обшуків у колишнього працівника спецслужби.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила заарештованими 40 тисяч євро готівкових коштів, вилучених під час обшуків у колишнього працівника Служби безпеки України Олександра Громика. НАБУ і САП підозрюють його у створенні злочинної організації на Волинській митниці.

Таке рішення 7 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд наклав арешт на 40 тис. євро, мобільний телефон iPhone і ноутбук MacBook Air 13. Захисник Громика просив суд скасувати арешт майна, проте йому відмовили.

«Апеляційні скарги захисника підозрюваного (Громика – ред.) та представника третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 27 листопада 2023 року – без змін», – ідеться в рішенні.

Раніше суд заарештував організатора і керівника злочинної організації експрацівника СБУ Олександра Громика.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: