Очільниця МЗС Японії відвідає Україну 7 січня

Читать на русском
7 січня Україну відвідає міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава, яка проведе зустрічі в Києві, зокрема з МЗС України Дмитром Кулебою.
Фото: APA

У неділю, 7 січня, Україну відвідає міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава. Вона проведе у Києві зустрічі з урядовцями, зокрема і з українським колегою Дмитром Кулебою.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Японії.

«Під час візиту міністр Камікава вкотре підтвердить, що послідовна політика Японії щодо підтримки України лишається незмінною навіть в умовах складної міжнародної ситуації, що склалася зараз.

Також міністр Камікава поінформує українську сторону про деталі відповідної допомоги та плани нашої держави», – говориться на сайті японського МЗС.

Крім того, Камікава проведе консультації з партнерами з української сторони щодо розширення співпраці між двома країнами і візьме участь у церемонії передачі великогабаритного енергетичного обладнання, потрібного для підготовки до зими.

«Міністр відвідає місце надання допомоги жінкам та дітям, щоб підкреслити, що активна участь жінок як лідерів у відновленні та розбудові миру дозволить досягти більш стійкого миру», – також сказано у повідомленні.

Зазначається, що японська сторона рішуче налаштована продемонструвати свою прихильність до відновлення України. Так, 19 лютого у Японії відбудеться конференція сприяння економічній реконструкції, участь у якій візьме прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нагадаємо, у грудні Україна отримала майже мільярд доларів допомоги від Японії.

Також повідомлялося, що Японія поповнить запаси ракет до ЗРК Patriot у Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: