Україна отримала майже мільярд доларів допомоги від Японії

Читать на русском
Гроші спрямують на відшкодування видатків держбюджету на пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги.
Getty Images

До державного бюджету України надійшло понад 950 млн доларів від Японії у рамках проектів Світового банку на відновлення та соціальний захист.

Про це повідомило Міністерство фінансів у четвер, 21 грудня.

Скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за час великої війниУкраїна минулого року отримала 14,3 млрд доларів безповоротної фінансової допомоги, в 2023-му – 11,07 млрд. Від яких країн – на інфографіці.

Фінансування складається з гранту Японії на суму 52,4 млн доларів у рамках проекту «Ремонт житла для відновлення прав та можливостей людей» (HOPE) та позички від японського уряду обсягом 900 млн доларів через проект «Інвестиції в соціальний захист для підвищення охоплення, стійкості та ефективності» (INSPIRE).

Гроші будуть направлені на відшкодування видатків держбюджету України на невідкладні та пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги.

Нагадаємо, у листопаді Японія передала Україні новий пакет допомоги, а у жовтні Україна та Японія розпочали перший раунд переговорів про гарантії безпеки. Також Україна отримає Японії крани для розмінування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: