Слугуватиме доказом злочинів ворога: МЗС про паспортизацію українських дітей в рф

Читать на русском
В МЗС вважають, що указ путіна щодо присвоєння українським дітям громадянства росії, є черговим доказом злочинів ворога.
Слово і діло

Указ путіна щодо присвоєння українським дітям громадянства росії є порушенням міжнародного права та є черговим доказом злочинів ворога.

Про це пише пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що 4 січня російський президент володимир путін підписав указ «Про визначення окремих категорій іноземних громадян та осіб без громадянства, які мають право звернутися із заявою про прийняття до громадянства російської федерації». Відповідно до документа, діти-сироти та діти, які залишилися без батьківського піклування та є громадянами України, можуть отримати громадянство рф за особистим рішенням диктатора.

У МЗС України наголосили, що це рішення спрямоване на вирішення демографічних потреб країни-терористи задля продовження війни проти України. Крім цього, дії росії порушують норми міжнародного гуманітарного права.

«Справжня цінність цього указу полягає лише в тому, що він слугуватиме черговим доказом злочинів рф проти України, насильницької асиміляції українських дітей і спроби позбавлення їх власної Батьківщини», – додали у відомстві.

Міністерство закликає Міжнародний кримінальний суд взяти до уваги дії диктатора щодо переведення дітей з однієї національної групи в іншу, у тому ж числі шляхом примусового надання їм громадянства, що є ознакою геноциду.

Нагадаємо, станом на 25 грудня повідомляли, що росія утримує на своїй території і в окупації близько чотирьох тисяч українських прийомних дітей.

Тим часом загарбники вигадали нову схему примусової паспортизації українців в окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: