Британські розвідники пояснили, як збиття Су-34 над півднем України вплинуло на війська рф

Читать на русском
Збиття трьох російських бойових винищувачів Су-34 над півднем України вплинуло на щоденні операції росіян на лівому березі Дніпра на Херсонщині.
wikipedia

Збиття трьох російських бойових винищувачів Су-34 над півднем України вплинуло на щоденні операції росіян через їхню нездатність встановити перевагу в повітрі.

Про це пише британська розвідка.

Британські розвідники у своєму огляді проаналізували, як на російські війська вплинула ліквідація 22 грудня трьох бойових літаків Су-34 над півднем України.

Круте піке: як західні санкції вдарили по цивільній авіації росіїЗахідні санкції вдарили по російській цивільній авіації – зростає кількість авіапригод та поломок літаків.

У дописі йдеться, що авіація ворога відігравала ключову роль, під час атак українського плацдарму на східному березі Дніпра. Та після втрати трьох винищувачів, росія майже повністю припинила пілотовані операції на півдні до кінця грудня 2023 року. Розвідники зауважують, що існує ймовірність того, що відсутність повітряної підтримки призвела до провалу спроби 18-ї загальновійськової армії Сухопутних військ рф звільнити плацдарм.

«Останніми днями росія знову посилила тактичні авіаудари навколо плацдарму, але на нижчому рівні, ніж до збиття літаків. Це ще раз демонструє, що нездатність рф встановити перевагу в повітрі на ранніх етапах російсько-української війни продовжує підривати їхні повсякденні операції», – додають у дописі.

Нагадаємо, що 22 грудня українські захисники знищили на південному напрямку три російські літаки Су-34. Зеленський назвав цю можливість одним із ключів до справедливого завершення війни з рф.

А згодом Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено ще 2 винищувачі-бомбардувальники Су-34 та Су-30.

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, як військовим вдалося збити одразу 5 російських літаків за кілька днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: