Киян закликали відмовитися від купання на Водохреща через можливі провокації

Читать на русском
В умовах війни краще уникати масових зібрань та відмовитися від купання у водоймах на Водохреща, яке за новим календарем буде 6 січня.
фото sud.ua

Мешканців Києва просять відмовитись від купання у водоймах на Водохреща, 6 січня. У столиці, як і раніше, є небезпека масових зібрань, які може використовувати росія для нових провокацій.

Про це повідомила пресслужба комунального підприємства «Плесо» в Facebook.

Календар свят та пам'ятних дат в Україні: що змінилося за час війни з росієюЯкі нові свята з'явилися в Україні за часів війни за росією, які свята перенесли на інші дати – на інфографіці.

«Наполегливо закликаємо цього року відмовитися від купання у водоймах на Водохреща», – закликали комунальники.

У КП нагадали, що в умовах війни проведення будь-яких масових заходів і зборів, зокрема релігійних, може бути використане країною-агресором або радикальними угрупованнями з метою здійснення провокацій щодо віруючих та пересічних громадян для дестабілізації соціальної та релігійної ситуації в Києві.

При цьому у «Плесо» зазначили, що санітарні нормативи щодо стану водойм у Києві придатні для купання.

Влада Києва також закликала городян відмовитися від купань.

Нагадаємо, ПЦУ перейшла на новий календар і у 2024 році Водохреща в Україні святкують 6 січня (за новоюліанським календарем). За старим стилем Хрещення було 19 січня. Також у грудні 2023 року Україна вперше офіційно святкувала Різдво 25 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: