На Україну насуваються два циклони та антициклон

Читать на русском
Синоптик розповіла, на яку погоду чекати завтра з приходом циклонів Annelie та Brigitta. До них додасться антициклон Hannelore.
pexels

В Україні завтра, 5 січня, пануватимуть два циклони та антициклон. Завдяки другому вдень дощів та снігу не буде у більшості регіонів.

Про це повідомила синоптикиня Наталія Діденко в Telegram.

Найспекотніший рік за історію спостережень: кліматичні антирекорди 2023-гоКліматичні антирекорди 2023 року, найбільш спекотного за всю історію спостережень, – на інфографіці.

За її словами, з 5 січня до України зайдуть циклони Annelie та Brigitta.

«Завтра дівчата-циклони, Annelie та далека Brigitta, під впливом яких опиниться Україна, зумовлять вологу погоду», – написала вона.

Тому, за даними синоптикині, дощ та мокрий сніг уночі йтимуть практично всюди.

Вдень додасться антициклон Hannelore, який витіснить опади зі заходу, центру та півдня.

«На півдні України навіть можливі завтра сонячні прояснення. Температура повітря буде протягом дня високою, +2...+9 градусів, вздовж північних районів свіжіше -3...+2 градуси», – додала Діденко.

У Києві 5 січня очікується місцями невеликий дощ чи мокрий сніг. Температура повітря протягом п'ятниці буде: вночі 0...+3 градуси, а вдень 0...-2 градуси. Надвечір ожеледиця посилиться.

Нагадаємо, Діденко попереджала, що перший тиждень року принесе в Україну похолодання. Новий рік українці зустрічали без снігу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: