Енергетики розповіли про ситуацію зі світлом у регіонах

Читать на русском
Енергетики усунули наслідки атаки рф і повернули світло всім знеструмленим споживачам у Київській області.
фото Ken Mürk/ERR

Енергетики повернули світло всім знеструмленим внаслідок обстрілу споживачам у Київській області. Однак зараз тимчасово без світла частина Одеської області, також немає газу після атаки у деяких жителів Львова.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

«Усім споживачам е/е в Київській області, знеструмленим внаслідок ракетного удару російських агресорів вранці в п'ятницю, відновлено енергопостачання», – сказано в повідомленні.

Водночас на Одещині залишаються без світла 296 клієнтів, яких було відключено на прохання ДСНС для ліквідації наслідків атаки.

Також через збиту опору ЛЕП сталося знеструмлення одного населеного пункту у Запорізькій області.

Масована повітряна атака у п'ятницю призвела і до відключень газопостачання. У Львові газовики припинили подачу газу 504 абонентам, оскільки внаслідок ракетного удару уламками ракети частково пошкоджено 7 багатоквартирних житлових будинків.

У Дніпрі також внаслідок ворожого ракетного удару від газопостачання відключено понад 150 побутових споживачів.

При цьому у Київській області відключено від газопостачання 107 приватних будинків через пошкодження підземного газопроводу під час земляних робіт в одному із сіл.

«Загалом в енергосистемі обмеження електропостачання не застосовуються, а планові відключення не плануються», - зазначили в Міненерго.

Дефіциту електроенергії в енергосистемі немає. Енергосистема збалансована.

Нагадаємо, в п'ятницю після масованої ракетної атаки рф частково не було світла в чотирьох областях. При цьому у Міненерго назвали фейком інформацію про відключення світла на свята.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: