Справа екснардепа Логвинського: суд відмовив захисту у скарзі на строки

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні скарги сторони захисту на рішення керівника ОГП щодо скарги до нього.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд залишив без змін рішення генерального прокурора, яким стороні захисту відмовлено у задоволенні скарги на недотримання розумних строків під час досудового розслідування справи за підозрою колишнього народного депутата Георгія Логвинського та інших у заволодінні понад 54 млн грн державних коштів.

Таке рішення 19 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Один з підозрюваних у справі Логвинського подав скаргу до генпрокурора на недотримання розумних строків розслідування, в задоволенні якої було відмовлено. Тому цей підозрюваний звернувся до антикорупційного суду зі скаргою на таке рішення генпрокурора. Фігурант просив визнати протиправним та скасувати це рішення генпрокурора; задовольнити його скаргу та визнати факт недотримання розумних строків розслідування.

«У задоволенні скарги відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру екснардепу Георгію Логвинському у заволодінні 54 млн грн держбюджету. До цього органи запідозрили ще шість осіб у цій справі.

Слідство встановило, що підозрювані впродовж 2013-2016 рр. організували схему з використанням механізму звернення до Європейського суду з прав людини: ввели в оману європейську інституцію не поінформувавши її про всі обставин спірних правовідносин.

Як вважає слідство, для супроводу справи в ЄСПЛ екснардеп домовився з керівництвом Міністерства юстиції України, за сприяння якого урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ підготував декларацію про дружнє врегулювання спору, на підставі якої зобов'язався сплатити на користь підконтрольного нардепу «Золотого мандарину ойл» 54,179 млн грн із державного бюджету України за зобов'язаннями, які виникли між двома приватними юридичними особами. У лютому 2016 року Мін'юст перерахувало вказану суму коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: