НАБУ і САП просять заочно заарештувати екснардепа Логвинського

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Георгій Логвинськийфото: Facebook

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять заочно взяти під варту колишнього народного депутата Георгія Логвинського, якого підозрюють в організації заволодіння понад 54 млн грн державних коштів.

Відповідне клопотання розглядає слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Володимир Воронько, повідомляє «Слово і діло».

НАБУ і САП оголосили Логвинського в розшук у зв'язку з переховуванням. Тому вони просили заочно заарештувати екснардепа. Захисник підозрюваного заявляв, що Логвинський не набув статусу підозрюваного, оскільки він нібито не отримав повідомлення про підозру. Адвокат політика стверджував, що сторона обвинувачення знала про факт проживання екснардепа в Страсбурзі, Франція і не надіслала повідомлення про підозру засобами міжнародної співпраці. Також його не викликали до НАБУ для отримання підозри.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру екснардепу Георгію Логвинському у заволодінні 54 млн грн держбюджету. До цього органи запідозрили ще шість осіб у цій справі.

Слідство встановило, що підозрювані впродовж 2013-2016 рр. організували схему з використанням механізму звернення до Європейського суду з прав людини: ввели в оману європейську інституцію не поінформувавши її про всі обставин спірних правовідносин.

Як вважає слідство, для супроводу справи в ЄСПЛ екснардеп домовився з керівництвом Міністерства юстиції України, за сприяння якого урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ підготував декларацію про дружнє врегулювання спору, на підставі якої зобов'язався сплатити на користь підконтрольного нардепу «Золотого мандарину ойл» 54,179 млн грн із державного бюджету України за зобов'язаннями, які виникли між двома приватними юридичними особами. У лютому 2016 року Мін'юст перерахувало вказану суму коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: