Апеляційна палата заочно заарештувала помічницю екснардепа Логвинського

Читать на русском
Апеляційна інстанція побачила підстави для задоволення клопотання про обрання заочного запобіжного заходу до підозрюваної.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заочно взяла під варту колишню помічницю екснародного депутата Георгія Логвинського Марію Шевкопляс (Швець), яку підозрюють у причетності до заволодіння понад 54 млн грн державних коштів.

Про це повідомляють прес-служби АП ВАКС і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, ВАКС відмовився заочно заарештувати Шевкопляс, оскільки оголошена їй підозра недостатньо обґрунтована. Прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«26 жовтня 2023 року АП ВАКС розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 6 вересня 2023 року про відмову в обранні запобіжного заходу колишній помічниці народного депутата України VIII скликання у виді тримання під вартою. За результатами колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення та обрала підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою», – інформує суд.

У САП додали, що підозрювана з 2020 року перебуває у міжнародному розшуку. Щодо неї здійснюється спеціальне досудове розслідування.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру екснардепу Георгію Логвинському у заволодінні 54 млн грн держбюджету. До цього органи запідозрили ще шість осіб у цій справі.

Слідство встановило, що підозрювані впродовж 2013-2016 рр. організували схему з використанням механізму звернення до Європейського суду з прав людини: ввели в оману європейську інституцію не поінформувавши її про всі обставин спірних правовідносин.

Як вважає слідство, для супроводу справи в ЄСПЛ екснардеп домовився з керівництвом Міністерства юстиції України, за сприяння якого урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ підготував декларацію про дружнє врегулювання спору, на підставі якої зобов'язався сплатити на користь підконтрольного нардепу «Золотого мандарину ойл» 54,179 млн грн із державного бюджету України за зобов'язаннями, які виникли між двома приватними юридичними особами. У лютому 2016 року Мін'юст перерахувало вказану суму коштів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: