Російські війська змінили тактику атак дронами-камікадзе – Гуменюк

Читать на русском
Окупаційна армія рф змінила тактику запуску своїх ударних безпілотників. Тепер ворог прокладає маршрути для шахедів через житлові квартали українських населених пунктів.
Фото: Суспільне Одеса

Окупаційна армія рф змінила тактику запуску своїх ударних безпілотників. Тепер ворог прокладає маршрути для «шахедів» через житлові квартали українських населених пунктів.

Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

Зміни в тактиці росії були помічені напередодні - під час нічної атаки «шахедів» на Одеську область.

«Ми фіксуємо таку зміну тактики ворога: вони справді намагаються прокладати складні траєкторії руху дронів, щоб виснажувати систему ППО, ускладнювати нашу роботу та завдавати максимальних збитків. Протягом цієї нічної атаки майже всі одесити фіксували прямування дронів прямо серед житлових кварталів, де в принципі не можуть бути розміщені стаціонарні системи ППО», – сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що ворог, спрямовуючи дрони у бік житлових кварталів, розраховує на те, що навіть у разі збиття він «наробить лиха».

«Адже уламки збитих БПЛА часто спалахують, тож після падіння можуть спровокувати пожежу. У разі ж, якщо під час ураження в повітрі не було знищено бойову частину – «шахед» після падіння здатний завдати суттєвих руйнувань», – підкреслила представниця ОК Південь.

Нагадаємо, нещодавно у ЗСУ повідомили, що для запуску дронів російським окупантам більше не потрібні спеціально обладнані майданчики.

У Повітряних силах підрахували, скільки ракет і дронів запустила росії по Україні з початку великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: