Відомий актор та співак: у Мінкульті розповіли, хто поповнив чорний список артистів рф

Читать на русском
Мінкультури у 2023 році внесло двох росіян до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці. Це російський актор Олексій Кравченко та російський співак Shaman.
Олексій Кравченкоскріншот з відео

Міністерство культури та інформаційної політики України у 2023 році внесло ще двох росіян до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці країни.

Про це повідомили у пресслужбі Мінкульту у відповідь на запит Інтерфакс-Україна.

Чорний список Мінкульту: кому та за що забороняють в’їзд в УкраїнуЗ 2015 року Мінкульт веде чорний список осіб, яким заборонили в'їзд в Україну. Кому та за що можуть заборонити в'їзд, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Так, у 2023 році до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці країни, потрапив російський актор Олексій Кравченко та російський співак Ярослав Дронов (творчий псевдонім Shaman).

При цьому у відомстві зазначили, що у цьому році нікого з росіян не виключили зі списку. Наразі у ньому перебувають 213 осіб.

У 2022 році до чорного списку Мінкультури було внесено чотирьох росіян: Володимира Соловйова, Дмитра Кисельова, Ганну Семенович та Дмитра Пучкова. Водночас у 2022 році зі списку виключили російського гумориста Максима Галкіна, який разом із дружиною Аллою Пугачовою від початку вторгнення рф не підтримали путінський режим.

Нагадаємо, російську співачку Юлію Чичеріну судитимуть в Україні заочно. Раніше відомому російському акторові повідомили про підозру за заклики знищити Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: