Російську співачку Чичеріну судитимуть в Україні заочно

Читать на русском
Юлії Чичеріній інкримінують, зокрема, посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, пропаганду війни та заперечення збройної агресії росії.
dan-news.ru

Прокурори Офісу генерального прокурора направили до суду обвинувальний акт щодо російської співачки та пропагандистки Юлії Чичеріної, яка підтримує напад росії на Україну.

Про це повідомляє пресслужба ОГП у п'ятницю, 1 грудня.

Хто із представників російського шоу-бізнесу отримав підозру за злочини проти УкраїниЧичеріній, Баскову, Машкову, Міхалкову та деяким іншим представникам російського шоу-бізнесу повідомили про підозру за злочини проти України.

Росіянці Юлії Чичеріній інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконне перетинання державного кордону, публічну наругу над Державним Прапором України, пропаганду війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч. 1, 3 ст. 110, ч. 1, 2 ст. 332-2, ч. 1 ст. 338, ст. 436, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Так, співачка ще з 2014 року почала активно підтримувати загарбницькі дії росії та демонструвати цю підтримку публіці в соцмережах, на платформах відеохостингу в Інтернеті. Російську агресію вона називала «внутрішній громадянський конфлікт».

Під час масових заходів Чичеріна публічно закликала до агресивної війни та вчинення умисних дій з метою зміни кордонів території та державного кордону України.

Артистка прибула в окуповану Запорізьку область для підтримки військовослужбовців рф. Разом з окупантами вона зняла з даху будівлі мерії тимчасово захопленого Енергодару український прапор.

Нагадаємо, у жовтні СБУ повідомила про підозру російської співачці Чичеріній, яка погрожувала українцям сибірськими концтаборами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: