В одній із областей знайшли 300-кілограмову боєголовку російської ракети

Читать на русском
Житель Сумщини знайшов у лісі величезну боєголовку від російської ракети Х-59. Незабаром її знешкодять.
facebook.com/policesumy

Житель Сумської області знайшов у лісі величезну боєголовку від російської ракети Х-59. Очевидно, ракета не долетіла туди, куди ціліли росіяни.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції у Сумській області.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

За словами чоловіка, він побачив у лісі білий предмет, схожий здалеку на мішок, і подумав, що хтось із односельців виніс у ліс сміття. Однак, підійшовши ближче, зрозумів, що на землі лежить великий снаряд.

Вилучити небезпечну знахідку було доручено двом старшим інспекторам відділу вибухотехнічної служби. Поліцейські сапери прибули до вказаного району, оглянули виявлений предмет та зробили висновок, що це бойова частина російської авіаційної крилатої ракети Х-59. Її вага близько 300 кілограмів.

«Вочевидь ракета не долетіла куди цілили росіяни через технічну несправність, або ж впала, бо була пошкоджена силами ППО України», - розповів начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП у Сумській області Ігор Черняк.

Бойову частину найближчим часом буде знищено на спеціальному полігоні.

Нагадаємо, Повітряні сили ЗСУ вдень у понеділок, 25 грудня, збили російську ракету на Дніпропетровщині.

На Святвечір російські терористи атакували Україну 31 дроном-камікадзе та двома авіаційними ракетами. Силам ППО вдалося збити майже всі ворожі цілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: