У МЗС відреагували на ролики про «українських військових» у Секторі Газа

Читать на русском

Телемережа Al Araby опублікувала сюжет з людьми у військовій формі, нібито бійцями ЗСУ у Газі. Але Україна не відправляла туди свою армію.
facebook.com/oleg.nikolenko.50

Україна не відправляла своїх солдатів у сектор Газа чи будь-який інший регіон світу. Телевізійна мережа Al Araby випустила сюжет про нібито участь українців у армії оборони Ізраїлю, але бійців ЗСУ там немає.

Про це повідомив представник МЗС України Олег Ніколенко у Twitter у середу, 20 грудня.

Україно-ізраїльські відносини: чи підтримують країни одна одну в ООНЯк Україна та Ізраїль голосують в ООН за принципові один для одного питання – на інфографіці.

«Україна не відправляла своїх солдатів у сектор Газа чи будь-який інший регіон світу. Українська армія захищає свою територію від російської агресії», – написав він.

На думку спікера, на кадрах могли бути показані люди слов'янського типажу або громадяни Ізраїлю українського походження.

«Проте вони не мають жодного відношення до Української держави», – запевнив Ніколенко.

Сьогодні, 20 грудня, телевізійна мережа Al Araby опублікувала сюжет з людьми у військовій формі, які розмовляють російською мовою. Події нібито відбувалися у Секторі Газа. Ролик був підписаний так: «Українці беруть участь у лавах ізраїльської армії під час війни у Газі».

Нагадаємо, на початку грудня із Сектору Газа евакуювали нову групу українців. Соціологи з'ясували, якій стороні симпатизують українці у війні Ізраїлю та ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: