Справа ексзаступника міністра оборони: з фігурантом затвердили угоду

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім посадовцем оборонного відомства.
фото: armyinform.com.ua

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім виконувачем обов'язків начальника департаменту державних закупівель Міністерства оборони Костянтином Ступаком. Його обвинувачували у завданні 12 млн грн збитків та у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України в особливий період.

Таке рішення 13 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 15 листопада 2023 року між прокурором САП та обвинуваченим (Ступаком – ред.), у кримінальному провадженні. Визнати винуватим (Ступака – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

Йому призначили 5 років умовного позбавлення волі за перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період і 4 роки умовного ув'язнення зі штрафом у 17 тисяч гривень за зловживання на 12 млн грн збитків. Ступака відпустили під 2 роки іспитового строку.

Обвинувачений добровільно відшкодував 100 тисяч грн завданої шкоди і зобов'язався сплатити ще 300 тис. грн протягом наступних 3 місяців.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Ігорю Халімону та колишньому посадовцю Міноборони Костянтину Ступаку. За даними слідства, у 2020 році Міноборони провело тендери на закупівлі послуг з організації харчування для ЗСУ на 2021 рік. Колишній заступник міністра надав вказівку керівнику департаменту укласти додаткові угоди з постачальниками послуг. Згідно із ними, з основних договорів виключено зобов'язання постачальників з транспортування продуктів та своєчасного поповнення недоторканих продовольчих запасів ЗСУ. Відтак, цим тепер мало займатись ЗСУ, витрачаючи додаткові бюджетні кошти і залучаючи особовий склад і техніку.

В результаті державі заподіяно майже 12 млн збитків. Крім того, дії підозрюваних призвели до зниження бойової готовності й обороноздатності ЗСУ та створили потенційну загрозу основам національної безпеки України в особливий період. В липні 2023 року слідство у справі завершили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: