ВАКС продовжив розслідування справи ексзаступника міністра оборони

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у справі.
Ігор Халімон

Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 серпня строк розслідування справи за підозрою колишнього заступника міністра оборони Ігоря Халімона та ексвиконувача обов'язків начальника департаменту державних закупівель Міністерства оборони Костянтина Ступака у завданні 12 млн грн збитків.

Таке рішення 6 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні - задовольнити. Продовжити до 11 місяців, тобто до 10 серпня 2023 року включно, строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Ігоря Халімона – ред.) та (Костянтина Ступака – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Ігорю Халімону та колишньому посадовцю Міноборони. За даними слідства, у 2020 році Міноборони провело тендери на закупівлі послуг з організації харчування для ЗСУ на 2021 рік. Колишній заступник міністра надав вказівку керівнику департаменту укласти додаткові угоди з постачальниками послуг. Згідно із ними, з основних договорів виключено зобов'язання постачальників з транспортування продуктів та своєчасного поповнення недоторканих продовольчих запасів ЗСУ. Відтак, цим тепер мало займатись ЗСУ, витрачаючи додаткові бюджетні кошти і залучаючи особовий склад і техніку.

В результаті державі заподіяно майже 12 млн збитків. Крім того, дії підозрюваних призвели до зниження бойової готовності й обороноздатності ЗСУ та створили потенційну загрозу основам національної безпеки України в особливий період. Раніше справу Халімона передали до НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: