САП скерувала до суду справу експосадовця Міноборони

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скерувала до суду частину справи колишнього заступника глави Міноборони про збитки відомства.
фото: mil.gov.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов'язків начальника департаменту державних закупівель Міністерства оборони Костянтина Ступака, якого обвинувачують у завданні 12 млн грн збитків.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 16 листопада, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Костянтина Ступака – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання у справі призначене на 12 грудня о 16:45. Обвинувальний акт слухають судді Сергій Мойсак (головуючий), Тимур Хамзін і Віра Михайленко.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Ігорю Халімону та колишньому посадовцю Міноборони Костянтину Ступаку. За даними слідства, у 2020 році Міноборони провело тендери на закупівлі послуг з організації харчування для ЗСУ на 2021 рік. Колишній заступник міністра надав вказівку керівнику департаменту укласти додаткові угоди з постачальниками послуг. Згідно із ними, з основних договорів виключено зобов'язання постачальників з транспортування продуктів та своєчасного поповнення недоторканих продовольчих запасів ЗСУ. Відтак, цим тепер мало займатись ЗСУ, витрачаючи додаткові бюджетні кошти і залучаючи особовий склад і техніку.

В результаті державі заподіяно майже 12 млн збитків. Крім того, дії підозрюваних призвели до зниження бойової готовності й обороноздатності ЗСУ та створили потенційну загрозу основам національної безпеки України в особливий період. В липні 2023 року слідство у справі завершили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: