Сектор Газа вже третій день повністю залишається без інтернету та зв’язку – ЗМІ

Читать на русском
Зв’язок був серйозно порушений через пошкодження телекомунікаційних ліній. Доправлення гуманітарної допомоги та проведення рятувальних операцій наразі ускладнено.
Фото: France-Presse

Відключення телефонного зв’язку та інтернет-з’єднання у четвер, 14 грудня, ускладнили ситуацію у секторі Газа. Регіон вже третій день повністю залишається без інтернету та зв’язку.

Про це повідомляє видання Associated Press.

Як зазначається, інтернет і телефонний зв’язок вийшли із ладу ввечері 14 грудня і станом на ранок суботи, 16 грудня, залишалися недоступними, свідчать дані групи NetBlocks. Це перешкоджало доправленню гуманітарної допомоги та проведенню рятувальних операцій у Газі.

Згідно зі словами директора групи Алпа Токера, це відключення інтернету є найтривалішим подібним інцидентом у регіоні.

При цьому, в Управлінні ООН з координації гуманітарних справ (OCHA) заявили, що зв’язок із Газою був «серйозно порушений» через пошкодження телекомунікаційних ліній на півдні міста.

За інформацією видання, Спеціальне агентство ООН у справах палестинських біженців попередило, що в Газі, яка перебуває в облозі, не вистачає мішків для трупів. Там додали, що у Газі немає електрики, що ставить життєво важливі послуги, включаючи охорону здоров'я, водопостачання і санітарію, на межу колапсу і призводить до погіршення продовольчої безпеки.

Нагадаємо, що Генасамблея ООН 153 голосами ухвалила резолюцію із закликом припинити вогонь у Газі. Україна утрималася.

Раніше в Ізраїлі назвали кількість знищених бойовиків у Секторі Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: