У КМВА розповіли про нічну атаку росіян на Київ

Читать на русском
Вночі 16 грудня росіяни вшосте за місяць атакували Київ безпілотниками, застосувавши сценарій весни 2023 року.
Фото: Євген Малолєтка

У ніч проти суботи, 16 грудня, росіяни здійснили шосту повітряну атаку на Київ з початку місяця. Після трьох днів балістичних загроз ворог застосував тактику зразка травня цього року.

Про це у Telegram розповів очільник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

«Судячи із застосованого озброєння, ворог наче повернувся до тактики зразка травня 2023. Тоді рашисти постійно змінювали, комбінували, чергували види і типи засобів повітряного ураження. Такий саме сценарій кияни відчули у першій половині грудня. Ударні БпЛА, крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників, «Іскандери», «Кинджали»летять на Київ по черзі, зміняючи один одного», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цієї ночі, після трьох днів балістичних загроз, росіяни знову кинули на столицю баражуючі боєприпаси «Shahed»: ударні дрони атакували групами, хвилями і з різних напрямків.

«Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені. Внаслідок роботи ППО та падіння уламків в місті ніхто не постраждав», – повідомив Попко.

Також в умовах посилення повітряних ударів по столиці голова КМВА закликав громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги і завжди дотримуватися правил безпеки.

Нагадаємо, вночі 16 грудня у низці областей України було оголошено повітряну тривогу через пуски «шахедів» – ворог запускав їх групами.

У ніч на 14 грудня росія атакувала Україну ударними безпілотниками та зенітними керованими ракетами С-300. Сили ППО збили понад 40 «шахедів».

Також повідомлялося, що вдень 14 грудня російські окупаційні війська вдарили по Україні аеробалістичними ракетами «Кинжал». Одну з ракет було знищено в межах Київської області.

13 грудня о третій годині ночі росія завдала ракетного удару по Києву, було запущено десять балістичних ракет. Уламки впали у трьох районах міста. Постраждали 53 особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: