Одну ракету збито: Повітряні сили розкрили деталі російського удару «Кинджалами» по Україні

Читать на русском
У четвер, 14 грудня, російські окупаційні війська вдарили по Україні аеробалістичними ракетами Кинжал. Одну з ракет було знищено в межах Київської області.
Фото: росЗМІ

У четвер, 14 грудня, російські окупаційні війська вдарили по Україні аеробалістичними ракетами «Кинджал».

Про наслідки атаки розповіли у пресслужбі Повітряних сил ЗСУ у Telegram.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

Там зазначили, що о 14:09 на території України було оголошено повітряну тривогу, а всього через 6 хвилин окупанти здійснили пуски ракет. Один із «Кинджалів» досяг Хмельницької області (район Старокостянтинова) вже о 14:15.

«Загалом противник застосовував три аеробалістичні ракети повітряного базування Х-47М2 «Кинджал» із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської області у напрямку Києва та Старокостянтинова», – йдеться у повідомленні.

Одну з ракет було знищено в межах Київської області. При цьому наслідки удару по Хмельниччині у ЗСУ не коментують.

Крім того, ближче до вечора росіяни імітували запуск нової групи ракет за допомогою РЕБ.

«Втім, ми й надалі оперативно повідомлятимемо про напрямок руху усіх цілей, адже неможливо одразу встановити реальний це «Кинджал» або так звана «фальшціль», – додали у Повітряних силах.

Нагадаємо, що в ніч проти 13 грудня росіяни атакували Київ балістичними ракетами. Уламки впали на житлові райони. Сталися пожежі. У Дніпровському районі пошкоджено багатоквартирний будинок. Усього постраждали понад 50 людей, 20 госпіталізували.

А сьогодні вночі окупанти атакували дронами Одеську область. Внаслідок падіння уламків збитих дронів-камікадзе пошкоджено гуртожиток, постраждали 11 людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: