Апеляція ВАКС підтвердила 8 років колонії для двох експрацівників СБУ

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без змін покарання для двох працівників управління спецслужби на Вінниччині.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила покарання у вигляді 8 років позбавлення волі для колишнього начальника першого сектору відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України у Вінницькій області Олександра Музикіна та його заступника Володимира Черняка. Їх заарештували в залі суду.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«8 грудня 2023 року АП ВАКС розглянула апеляційні скарги сторони захисту на вирок ВАКС від 30 травня 2023 року, яким колишньому начальнику одного з секторів Управління СБУ у Вінницькій області та колишньому співробітнику цього ж сектору призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки та з конфіскацією 1/2 частини належного обвинуваченим на праві власності майна. За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту, змінивши вирок ВАКС в частині визнання осіб винуватими та призначення їм покарання за ч. 3 ст. 369-2 КК України. На підставі частини 5 статті 74 КК України обвинувачених звільнено від покарання за вчинення кримінального правопорушення , передбаченого частиною 2 статті 369-2 КК України, у зв'язку з закінченням строків давності. В іншій частині (засудження за ч. 4 ст. 368 КК України та призначення покарання у виді 8 років позбавлення волі) вирок залишено без змін», – інформує суд.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватими двох колишніх СБУшників Олександра Музикіна та Володимира Черняка в одержанні 50 тисяч доларів неправомірної вигоди. Їм призначили покаранням 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком 3 роки та з конфіскацією половини належного особам на праві власності майна. Сторона захисту подала скарги на цей вирок.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2017 році на той момент начальник сектору відділу контрзахисту економіки управління СБУ Вінниччини Олександр Музикін та його заступник Володимир Черняк, діючи за попередньою змовою, вимагали та одержали від суб'єктів господарювання неправомірну вигоду у розмірі 50 тис. дол. за нездійснення тиску на їхній бізнес. Детективи НАБУ задокументували факт отримання через посередника половини цієї суми від керівників двох комерційних підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: