САП скерувала до суду справу нардепки Марченко

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно членкині парламенту та її помічниці.
фото: Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народної депутатки від фракції «Слуги народу» Людмили Марченко та її помічниці Анастасії Колесник щодо зловживання впливом за одержані 11 300 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«13 грудня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України та її помічниці, яких викрили на отриманні 11,3 тис. доларів США за перетин кордону. Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України», – інформує орган.

Як відомо, антикорупційний суд визначив нардепці Марченко запобіжний захід у вигляді 53 600 грн застави з покладанням низки обов'язків. Зокрема, вона зобов'язана: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними у справі; здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідувати справу нардепки Людмили Марченко. За версією слідства, депутат спільно зі своєю помічницею Анастасією Колесник за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

У подальшому співучасниками організовано надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів - 2 800 доларів. Загалом було задокументовано одержання 5300 дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: