Декларація нардепа забороненої ОПЗЖ Бойка: нові будівля під Києвом і недобудоване житло

Читать на русском
Співголова забороненої фракції ОПЗЖ, а нині лідер депутатської групи подав щорічну декларацію за 2022 рік і вказав там нове майно.
фото: radiosvoboda.org

Співголова забороненої фракції «Опозиційна платформа – За життя», а нині голова депутатської групи «Платформа за життя та мир» Юрій Бойко подав декларацію за 2022 рік.

Відповідний документ оприлюднений в реєстрі декларацій, повідомляє «Слово і діло».

Нардеп задекларував житловий будинок в Донецькій області, дві земельні ділянки в Донецькій та Київській областях, дві квартири в Рубіжному Луганської області. Крім того, Бойко винаймає офіс у Києві. Водночас члени сім'ї Бойка володіють двома квартирами (у Києві і в росії (місто не вказано), житловий будинок в Київській області, гараж в Києві і машиномісце в рф, а також 26 земельних ділянок, садовий будинок в Київській області. Дружина Бойка Віра придбала господарську будівлю в Вишеньках Київської області вартістю майже 1,8 млн грн. Також вона є власницею недобудованого житлового будинку в Копилові в Київській області площею 75,5 квадратних метри.

Також голова депутатської групи вказав у власності MERCEDES-BENZ GL500 2006 року випуску і ВАЗ 2101 1978 р. в. Його дружина Віра має дві одиниці сільськогосподарської техніки SOLIS 26 4WD і 1ПТС-2 2020 року випуску. У неї ж є цінні папери ПАТ «Луганський електроапаратний завод» і 100% корпоративних прав ТОВ «Столична нерухомість», власною якої й є Віра Бойко.

Загалом подружжя за 2022 рік отримали дохід у сумі 17,84 млн грн. До того ж, Вірі Бойко її син Анатолій подарував ще 14,5 млн грн.

На банківських рахунках подружжя 83,85 млн грн, 3,34 млн російських рублів (дружина Бойка має рахунки в російському банку НК Банк), 467 487 доларів і майже 120 тисяч євро. Готівкою Юрій та Віра Бойко зберігають 200 тис. грн, 17 тис. євро і 18900 дол. Також дружина політика має активи у дорогоцінних (банківських) металах вартістю 3,95 млн грн і 4,29 млн рублів.

Нагадаємо, раніше декларацію за 2022 рік подав колишній голова Служби безпеки України Іван Баканов, а також голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: