У Мексиці під час нападу збройного угруповання загинули щонайменше 14 людей

Читать на русском
Щонайменше 14 людей стали жертвами нападу збройного угруповання у населеному пункті Тескапілля у центральній частині Мексики.
Фото: Getty Images

У центральній Мексиці сутичка між озброєними людьми та членами невеликого фермерського співтовариства призвела до загибелі щонайменше 14 людей, ще 6 отримали поранення.

Про це пише The New York Times.

Зазначається, шо стрілянина сталася у п’ятницю в місті Тескальтітлан у центральній частині Мексики.

Державний секретар безпеки Андрес Андраде Теллез заявив, що в четвер, 7 грудня, військові отримали повідомлення про озброєних людей, які належать до осередку картелю La Familia Michoacana. Вони вимагали оплату від фермерів різних громад.

Наступного дня у мережі поширили відео насильства над людьми, де одні люди нападають на інших з мачете в руках. Тоді ж пролунали перші постріли.

«Останнім часом вимагання грошей від фермерів стало все більш поширеним явищем у Мексиці, оскільки злочинні угруповання переходять від торгівлі наркотиками до територіальної моделі видобутку», – сказав старший аналітик Міжнародної кризової групи Фалько Ернст.

У заяві регіонального секретаріату безпеки уточнюється, що восьмеро загиблих, імовірно, були членами угруповання, ще троє – місцевими жителями.

За даними мексиканських ЗМІ, конфлікт стався через розбіжності щодо плати за «права на землю» – поширеної в Латинській Америці практики здирництва».

Нагадаємо, у Перу банда напала на золотовидобувачів, є загиблі.

Також у Буркіна-Фасо бойовики напали на військових – у результаті щонайменше 40 убитих.

Також повідомлялося, що бойовики ХАМАС захопили в полон майже 200 людей ізраїльтян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: