У Повітряних силах назвали кількість ракет, запущених рф під час ранкової атаки

Читать на русском
Вранці росія вдарила по Україні 19 крилатими ракетами Х-101 та Х-555. Сили ППО у двох областях збили 14 ракет.
Фото: Суспільне

Росія під час ранкової атаки 8 грудня запустила по Україні 19 крилатих ракет Х-101 і Х-555. Сили ППО збили 14 із них.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Масовані ракетні атаки рф: як змінювалася динаміка та інтенсивністьРосія більше місяця не влаштовувала масованих ракетних обстрілів України. На інфографіці – як раніше змінювалася їхня частота та інтенсивність.

«Під ранок ми вже бачили пуски ракет, про які всі дуже довго говорили – це Х-101 Х-555 з, попередньо, дев'яти літаків стратегічної авіації Ту-95. Розділилися ці літаки на кілька груп та здійснили пуски крилатих ракет. Попередньо 19 крилатих ракет було запущено. І маємо непоганий результат протиповітряної оборони – це 14 знищених крилатих ракет», – розповів Ігнат.

Ракети були збиті у Київській та Дніпропетровській областях. За словами Ігната, вони прямували курсом спочатку до Дніпра, а звідти частина ракет попрямувала на Київ і частина вдарила по об'єктах інфраструктури в Дніпропетровській області.

Нагадаємо, у Павлоградському районі Дніпропетровської області внаслідок ракетного удару є загиблий та поранені.

Усі ракети, спрямовані на Київ, було збито силами ППО на підльоті до столиці. В області через падіння уламків було пошкоджено приватні будинки.

Напередодні у ГУР попередили, що загроза атак для цивільної та енергетичної інфраструктури України та найважча частина зими ще попереду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: