Росіяни заборонили діяльність УГКЦ в окупованій частині однієї з областей

Читать на русском
Окупанти вирішили заборонити діяльність Української греко-католицької церкви та організацій соціального служіння у захопленій частині Запоріжжя.
ілюстративне фотоugcc.ua

Гауляйтер окупаційної ВГА Запорізької області колабораціоніст Євген Балицький видав «розпорядження» про заборону у захопленій частині Запорізької області Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

Окупанти аргументують заборону тим, що нібито діяльність УГКЦ здійснюється «з порушенням законодавства про релігійні та громадські організації росії», а також нібито зберіганням «вибухових речовин та вогнепальної зброї на території культових споруд та допоміжних приміщень».

Окупаційна влада розпорядилася також передати рухоме та нерухоме майно та земельні ділянки УГКЦ у розпорядження окупаційної ОДА Запорізької області, розірвати договори оренди приміщень та земельних ділянок, раніше укладених УГКЦ із місцевими органами влади.

Окупанти також заборонили діяльність організацій, що займаються соціальним служінням та гуманітарною підтримкою населення на окупованих та деокупованих територіях: Ордени Лицарів Колумба та благодійного фонду Карітас: Caritas Canada, Caritas USA, Caritas Polska, Caritas Chech Republic, Карітас-Донецьк, Карітас-Донецьк.

«В Українській греко-католицькій церкві закликають міжнародні організації зробити все можливе, щоб забезпечити дотримання релігійної свободи на окупованих територіях України», - резюмували в УГКЦ.

Нагадаємо, Рада попередньо підтримала заборону УПЦ МП на території України. На інфографіці можна побачити, як голосували депутати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: