У Повітряних силах пояснили, як негода впливає на російські удари «шахедами»

Читать на русском
Складні погодні умови, які спостерігаються в останні дні, перешкоджають роботі тактичної авіації ворога та впливають на здатність росії атакувати Україну дронами-камікадзе.
Фото: suspilne.media

Складні погодні умови, які спостерігаються в останні дні, перешкоджають роботі тактичної авіації ворога та впливають на здатність росії атакувати Україну дронами-камікадзе.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Ігнат розповів, яку тактику атаки дронами зараз застосовує рфВійська рф останнім часом стали запускати менше ударних дронів по Україні під час атак. У Повітряних силах назвали причину.

Він зазначив, що безпілотники під час сильного вітру може зносити із заданого курсу. З цієї причини противник використав менше 10 «шахедів» минулої вночі.

«Настали холоди, також вітер серйозний, погана видимість. Це впливає на дії авіації, ускладнює роботу тактичної авіації. Що стосується БПЛА, то залежить який вітер, якщо сильний вітер, це може впливати і просто здувати ті безпілотники. Найменше це впливає на крилаті ракети», – сказав представник Повітряних сил.

За словами Ігната, суворі погодні умови негативно впливають і на роботу ППО.

«Що стосується ППО - теж ускладнює, якщо зенітні ракетні системи можуть без проблем знищувати засоби повітряного нападу ворога, тобто крилаті ракети, дрони, то вже для вогневих груп погана видимість - це дуже негативний фактор для ефективності їх роботи», – резюмував Ігнат.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 25 листопада, росія випустила по Україні рекордну кількість ударних дронів – 75. Сили ППО збили 74 з них.

Раніше у ЗСУ назвали кількість збитих «шахедів» за минулий тиждень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: