У МЗС пояснили, чому війна між Венесуелою та Гаяною вигідна росії

Читать на русском
Конфлікт між Венесуелою та Гайаною вигідний путіну, оскільки потенційна війна в Латинській Америці змістить фокус уваги з Україною. Про це повідомив представник МЗС.
Ніколас Мадуро та володимир путінФото: Scanpix

Збройний конфлікт між Венесуелою та Гаяною вигідний російському диктатору володимиру Путіну, оскільки потенційна війна в Латинській Америці, швидше за все, змістить фокус уваги з України.

Таку думку висловив спеціальний представник Міністерства закордонних справ у Латинській Америці Руслан Спірін у коментарі РБК-Україна.

«Якщо виникне збройний конфлікт між Венесуелою і Гаяною, він відволікатиме увагу міжнародної спільноти від конфліктів, що продовжуються, зокрема агресії проти України. Очевидно, це буде на користь росії», – заявив Спірін.

Представник МЗС уточнив, що російські ЗМІ говорять про війну як про очевидний факт, хоча бойові дії там поки що не почалися. Крім того, Кремль натякає на перевагу Венесуели.

«Росія, безперечно, стоїть за підтримкою Венесуели. Наразі ми бачимо, що після референдуму Мадуро декларує свої наміри приїхати до росії на переговори ще до кінця цього року. Це збіг, чи є там координація?», – підсумував Спірін.

Нагадаємо, президент Венесуели Ніколас Мадуро ввечері 6 грудня офіційно заявив про анексію регіону Гаяна-Ессекібо, який займає західну частину Гайани. Крім того, лідер країни розпочав мобілізацію венесуельських збройних сил.

Варто також зазначити, що Венесуела часто підтримує росію в ООН і голосує проти проукраїнських резолюцій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: