Нідерланди виділили для України €9 мільйонів: на що підуть кошти

Читать на русском
Вона додатково пообіцяла 8 млн євро на Європейську консультативну місію, спрямовану на розбудову потужностей у звільнених регіонах України.
АрміяInform

Нідерланди виділили 9 мільйонів євро на спроможності для Офісу Генерального прокурора та судової влади України.

Про це заявила міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот на брифінгу в Києві.

«Нагально необхідною є підтримка власних спроможностей України розслідувати і притягати до відповідальності за міжнародні злочини. Тому ми запропонували спроможності і тренування генеральному прокуророві та судовій системі України. Задля цього уряд Нідерландів виділив 9 млн євро у 2024 році», – сказала вона.

Згідно зі словами керівника відомства, вона додатково пообіцяла 8 млн євро на Європейську консультативну місію, спрямовану на розбудову потужностей у звільнених регіонах України. За її словами, ця допомога посилить підрозділи поліції і відновить верховенство права в цих регіонах.

«Ми маємо довготривало підтримувати Україну, чого б це не вартувало і скільки буде потрібно, тому що Україна не просто бореться за своє існування – на кону майбутнє Європи», – наголосила Ганка Брюїнс Слот.

При цьому, зустріч із міністром закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот згодом провів генеральний прокурор України Андрій Костін. Про це стало відомо з його повідомлення у соцмережі Х.

Генпрокурор розповів, що ця співпраця вже приносить свої результати у чотирьох напрямах: координація та синергія допомоги, що надається Україні для забезпечення відповідальності на національному та міжнародному рівнях; робота регіональних та міжнародних інституцій; національні розслідування в Україні та інших державах; зусилля громадянського суспільства із документування воєнних злочинів та підтримки постраждалих.

«Подолання безкарності за злочини росії є нашою спільною метою. Позиція Нідерландів на підтримку ініціатив у сфері міжнародного правосуддя, в тому числі розміщення в Гаазі Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії та Реєстру збитків, є переконливим свідченням цього», - заявив Костін.

Нагадаємо, уряд Нідерландів надасть Україні додатковий пакет фінансової допомоги на 2024 рік у розмірі 2,5 млрд євро.

Також у НАТО відповіли, чи вплине позиція Угорщини, Словаччини та Нідерландів на допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: