Справа Кауфмана: готівку ексзаступника мера Одеси залишили заарештованою

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для скасування арешту, накладену на вилучену готівку у житлі родича підозрюваного.
фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованими 114 700 доларів готівкових коштів, знайдених в житлі брата колишнього першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука. Слідство вважає, що це кошти самого Кучука.

Таке рішення 23 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, на підставі рішення детектива НАБУ був проведений обшук у будинку брата Кучука, де знайшли 114 700 доларів готівкою. Пізніше цей обшук був легалізований рішенням ВАКС, а на кошти було накладено арешт. Дружина брата Кучука Олена стверджувала, що це кошти є заощадженням їхнього подружжя.

Водночас, детективи НАБУ отримали інформацію, що брат Кучука виніс певні речі з будинку ексзаступника мера Одеси і зберігав у себе в будинку. Слідство зафіксувало розмову Кучука з однією з осіб, де підозрюваний прохає організувати відправлення йому посилки із вмістом того, що він дістав. Апеляційна палата ВАКС залишила кошти заарештованими. Проте представник дружини брата Кучука подав клопотання до ВАКС про скасування арешту коштів.

«У задоволенні клопотання адвоката – відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: