У ексзаступника Труханова знайшли майже $115 тисяч готівкою

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила заарештованими готівкові кошти, які знайшли в будинку родича колишнього заступника Геннадія Труханова.
Михайло Кучукфото: Одеська міська рада

У брата колишнього першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука знайщли 114 700 доларів готівкових коштів. За даними детективів НАБУ, це гроші самого Кучука, за проханням якого його брат переніс кошти до себе в будинок.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 16 серпня, якою ці кошти залишили заарештованими, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, на підставі рішенням детектива НАБУ був проведений обшук у будинку брата Кучука, де знайшли 114 700 доларів готівкою. Пізніше цей обшук був легалізований рішенням ВАКС, а на кошти було накладено арешт. Дружина брата Кучука стверджувала, що це кошти є заощадженням їхнього подружжя. Саме в її інтересах і було подано апеляційну скаргу.

Водночас, детективи НАБУ отримали інформацію, що брат Кучука виніс певні речі з будинку ексзаступника мера Одеси і зберігав у себе в будинку. Слідство зафіксувало розмову Кучука з однією з осіб, де підозрюваний прохає організувати відправлення йому посилки із вмістом того, що він дістав.

«Апеляційну скаргу адвоката в інтересах третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт - (Олени Кучук – ред.) залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 15.12.2022 - без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: